LEARNING & DEVELOPMENT

Blended learning platform voor organisaties

Wil jij collega’s die efficiënter en doeltreffender werken aan de organisatiedoelstellingen en aan henzelf? 

Met blended learning voor organisaties creëer je een lerende organisatie waarin iedereen zich professioneel ontwikkelt én die klaar is voor de toekomst. 

LEARNING & DEVELOPMENT

Blended learning platform voor organisaties

Wil jij collega’s die efficiënter en doeltreffender werken aan de organisatiedoelstellingen en aan henzelf? 

Met blended learning voor organisaties creëer je een lerende organisatie waarin iedereen zich professioneel ontwikkelt én die klaar is voor de toekomst. 

6 voordelen van blended learning voor organisaties

L&D met blended learning is het opleiden en ontwikkelen van medewerkers, managers en directieleden in organisaties door middel van klassieke face-to-face gespreksvoering of lessen èn een digitale leeromgeving of LMS. Blended learning is ten opzichte van e-learning meer gericht op het oplossen van praktische vraagstukken:

?

Reductie personeelsverloop tot 60%

Het verloop van het personeelsbestand wordt significant verminderd door de juiste leer- en ontwikkelingsoplossingen aan te bieden.

Lerende organisatie faciliteren

Bouw een organische organisatie met een hoog aanpassingsvermogen in het geval van marktveranderingen.

Duurzame inzetbaarheid medewerkers

Stimuleer de duurzame inzetbaarheid van het personeelsbestand door persoonlijke ontwikkeling aan te moedigen.


Verkorten zoektocht naar kennis met 1/5

Kennis is van cruciaal belang voor elke organisatie. Borg en verspreid de beschikbare kennis in uw organisatie.

Meer vacatures vullen

Leren en ontwikkeling zijn belangrijke hulpmiddelen om talent aan te trekken en te binden in een krappe arbeidsmarkt.

Kostenreductie onboarding tot ruim 70%

Bied een deel van het onboardingstraject met een LMS en verlaag de kosten voor onboarding.

Ik ben oprichter van L&D e-learningplatform voor organisaties:

Recente wetenschappelijke onderzoeken wijzen steeds vaker uit dat werknemers vooral informeel leren in plaats van via traditionele klassikale trainingen. Wanneer je het rendement van een opleiding wilt vergroten, dan is het essentieel om manieren te vinden om het geleerde te verankeren in de praktijk. De meest effectieve strategie hiervoor: blended learning opleidingstrajecten, waarbij het leerrendement stevig verhoogd wordt.

Demian Tacq

BLENDED LEARNING & DEVELOPMENT CONSULTANT

Kenmerken blended learning traject

Wetenschappelijk onderbouwde blended learning opleidingstrajecten voor lerende organisatites hebben de volgende kenmerken:

N
Kort vooronderzoek business case L&D-traject
N
Trajecten op maat
N
Op individueel-, team-, afdeling en organisatieniveau
N
Begeleiding door e-coach
N
Gevalideerde onderzoeksmethoden
N
Efficiënte coachingsessies (maximaal een uur)
N
Management wordt meestal betrokken bij traject
N
Serie van interventies
N
Volgorde en timing van interventies heet het ‘leerpad’
N
Microlearnings
N
Opdrachten
N
Meetbare attitude, talenten en competenties
N
Langere periode (minimaal 6 maanden)

Mijn toolbox

Een ervaren l&d coach helpt medewerkers professioneel te groeien met de organisatiedoelstellingen als leidraad. L&D-programma’s leiden tot een significant hogere duurzame inzetbaarheid van het personeel en beter gemotiveerde medewerkers. Hierdoor worden ook de efficiëntie en de doeltreffendheid van de organisatie als geheel vergroot. Iedereen heeft een learning & development coach nodig!

Leiderschap

 

Communicatie-vaardigheden
Besluitvorming

 

Tijdsmanagement
Problemen oplossen

 

Strategie

 

Teammanagement
Leervaardigheden

 

Projectmanagement

 

Carrièrevaardigheden

 

Stressmanagement

 

Creativiteitstools

 

Veel gestelde vragen

Over blended learning

Wat is blended learning?

De betekenis van blended learning in de zin van human resource development  is het opleiden en ontwikkelen van medewerkers door middel van offline (traditionele) methoden én een digitale leeromgeving of LMS

Bij Human Resource Development (HRD) ligt de focus op competentie- en professionele ontwikkeling. Bij Management Development (MD) ligt de focus op het opleiden en ontwikkelen van managers, in het specifiek door middel van leiderschapsontwikkeling. Zowel HRD en MD beogen de strategische doelstelling van de organisatie te ondersteunen. Bekijk de toolbox van leerplatform voor organisaties GrowDesk om hier meer over te weten te komen.

Hoelang duurt een blended L&D-traject?

Een opleidingstraject duurt minimaal 6 maanden. In een wereld waarin levenslang leren steeds meer de standaard wordt, incorporeren veel organisaties hun blended opleidingstrajecten als vast onderdeel in hun HRD-programma.

Wat zijn de kosten van een blended learning traject?

Dat is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Voor organisaties vanaf 100 medewerkers kan dit al voor € 10,- per maand per medewerker. Voor meer informatie, kijk eens op leerplatform voor organisaties LearnDesk.

Waarom blended learning gebruiken in een L&D-traject?

Naast de voordelen van blended learning die ik eerder heb genoemd op deze pagina vind je hier nog 16 voorbeelden van de voordelen van blended learning voor competentieontwikkeling voor medewerkers:

 

 • Verhoog de belangstelling van medewerkers: wanneer technologie wordt geïntegreerd in HRD-trajecten, is de kans groter dat medewerkers geïnteresseerd zijn, zich focussen en enthousiast zijn over de competenties die ze willen ontwikkelen.
 • Houdt medewerkers langer gefocust.
 • Biedt medewerkers autonomie: het gebruik van e-learningmateriaal vergroot het vermogen van een medewerker om passende leerdoelen vast te stellen en de leiding te nemen over zijn of haar eigen leerproces en het ontwikkelen van vaardigheden.
 • Maak gebruik van zelfredzaamheid: medewerkers worden meer onafhankelijk en verantwoordelijk. Ze hebben beter overzicht over hun individuele prestaties, wat helpt bij het ontwikkelen van het vermogen om de middelen te vinden of de hulp te krijgen die ze nodig hebben voor het bereiken van hun doelen.
 • Bevordering van het eigenaarschap van medewerkers: blended learning prikkelt een gevoel van ‘ownership over leren’. Het is dit gevoel van verantwoordelijkheid dat het gevoel van eigenaarschap helpt.
 • Sta directe diagnostische informatie en feedback op medewerkers toe: de mogelijkheid om snel feedback te geven, te analyseren en feedback te geven aan medewerkers, geeft de HR, de coach of l&d consultant de mogelijkheid om de lesmethoden en feedback voor elke medewerker aan te passen en tegelijkertijd de tijd efficiënter te maken.
 • Stelt medewerkers in staat om in hun eigen tempo te leren: dankzij de flexibiliteit van blended learning en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot internetbronnen, kunnen medewerkers in hun eigen tempo leren, wat betekent dat een docent het leerproces kan versnellen of indien nodig meer geavanceerde bronnen kan bieden.
 • Bereidt medewerkers voor op de toekomst: blended learning biedt een groot aantal praktische vaardigheden, die zich rechtstreeks vertalen in levensvaardigheden.
 • Blended is betaalbaar en bespaart tijd.
 • Blended learning biedt flexibiliteit op het gebied van beschikbaarheid – altijd en overal. Met andere woorden, blended learning stelt de medewerker in staat overal en altijd toegang te hebben tot de materialen.
 • Met e-learning hebben medewerkers toegang tot trainingen en cursussen die voldoen aan het kennis- en interesseniveau van de studenten.
 • Leren in een eigen tempo vermindert stress, verhoogt de medewerkerstevredenheid en het opslaan van informatie.
 • Blended learning biedt meer effectieve interacties tussen de medewerkers en HR/L&D door het gebruik van e-mails, discussieforums en chatrooms.
 • Medewerkers en HR hebben de mogelijkheid om hun voortgang bij te houden.
 • Medewerkers kunnen zich ontwikkelen door een verscheidenheid aan lesmethodes en leerstijlen.
 • E-learning kan de kwaliteit van het leren en ontwikkelen van competenties verbeteren, aangezien het makkelijker op de persoon toegesneden leermethoden ondersteunt.

Gesprek inplannen?

Hi, mijn naam is Demian Tacq. Als blended learning specialist en L&D consultant begeleid ik organisaties op het gebied van online leeroplossingen en competentiemanagement met de juiste strategieën, kennis en tools.

Laten we beginnen!

                                                                   

E-learning

Blog 

 Diensten

Contact 

Pin It on Pinterest