Wie is die Demian Tacq eigenlijk?

E-learning specialist en wordpress developer die organisaties helpt bij het realiseren van online oplossingen.  

 

DemianTacq.nl is het ‘platform’ van mijn kennis. Via deze blog wil ik mijn kennis delen met anderen mensen. Dit zal een voortdurend proces zijn.. Omdat ik elke dag bezig ben mezelf te ontwikkelen door het lezen, bekijken en beluisteren van de cutting-edge ontwikkelingen.

Op deze website deel ik mijn kennis van e-learning, learning & development en WordPress development. Daarom zullen veel artikelen gaan over human resource development, instructual design, verandermanagement, learning management systems, HRM, lerende organisaties, WordPress webdevelopment, webdesign en marketing.

Bovendien zal ik uitstapjes maken naar ontwikkelingen, methoden en technieken waarvan ik denk dat die relevant zijn voor het transformeren van organisaties naar continuous learning en mensen laten groeien op het gebied van leiderschap, management en persoonlijke ontwikkeling.

Maar geen haast.

Lees hieronder verder wat mijn achtergrond en ervaring is en wat mij drijft.

Wat wil je nou eigenlijk?

Al sinds mijn tienerjaren ben ik een vraagbaak voor mijn omgeving. Op de universiteit tijdens mijn studie Bestuurskunde raakte ik geïnteresseerd in lerende organisaties en motivatietheorie en later in online marketing en website ontwikkeling. Maar ik had geen richting, ik vond alles interessant.

Vanaf 2009 werkte ik als examinator bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Tijdens mijn studie begon ik als freelance WordPress developer voor kleine bedrijven en hielp ik HBO’ers en Universitair studenten met het schrijven van hun scripties.

Zo rolde rolde ik als mede-aandeelhouder en CMO van bedrijven als Sterke Mannen en Brouwerij Paoter Gustaaf in de wereld van het ondernemen.

Motivatie is key

Maar ik werd niet vrolijk van het managen van anderen. Mijn kracht en passie liggen juist in een adviserende rol en het helpen te bereiken van strategische en tactische doelen van anderen.

 Het stuur moest om.

Na de verkoop van mijn aandelen aan mijn partner heb ik in 2017 besloten om me volledig te richten op blended learning en wordpress webdevelopment.

Sindsdien heb ik als learning & development consultant het e-learningplatform LearnDesk opgericht en ben ik als sparringspartner en WordPress webdeveloper betrokken geweest bij talloze organisaties.

Maatwerk

Mijn werkwijze bestaat niet uit vaste trajecten maar is altijd maatwerk. Geen organisatie is hetzelfde. Drie elementen in mijn werkwijze zijn wel altijd constant:

  • Kennismakingsgesprek
  • Maatwerk
  • Doelen behalen

It’s about the people

Er wordt mij vaak gevraagd voor wat voor type organisaties ik werk. Of waar mijn specialisme ligt. Het eerlijke antwoord is dat ik met een scala aan organisaties werk.

Mijn klantenkring bestaat uit starters en gevestigde organisaties. En van business-to-business tot business-to-consumer. Van de groothandel tot bouwbedrijven, en van adviesbureaus tot zorgorganisaties en meer..

Dat wil niet zeggen dat ik niet liever met een specifiek type klant werk.

Kwaliteit 

Mijn ideale klanten hebben dezelfde kenmerken: 

  • Ze willen vooruit en willen groeien;
  • Ze hebben een positieve instelling;
  • Ze willen een toegevoegde waarde bieden aan hun klanten, studenten of cliënten;
  • Ze hebben ambitie en werken met passie;
Bovendien ben ik van mening dat we een kwalitatief hoogwaardige relatie moeten opbouwen. Om die reden werk ik duidelijke met doelstellingen en een planning. Zo kan ik de kwaliteit en concentratie garanderen die jij ook krijgt wanneer je met mij aan de slag gaat om je organisatie te laten groeien.

Nog meer over mij

Sporten is belangrijk voor mij, ik krijg er extra energie van. Ik train 4 tot 5 keer per week om mijn uithoudingsvermogen en kracht te vergroten. Op dit moment roei ik ruim 15 kilometer per dag. Als ik bij de 20 kilometer ben, verhoog ik de lat opnieuw of zet ik een ander doel.

Ik kom uit het bourgondische Breda, waar ik woon in het mooie Ginneken samen met mijn vriendin Renée. We houden van reizen, in de laatste vijf jaar alleen al hebben we landen als Colombia, Mexico, Indonesië, de USA, Marokko, Viëtnam, Thailand en Cambodja (en nog veel meer) bezocht.

Tenslotte heb ik een meer dan gemiddelde interesse voor geopolitieke ontwikkelingen en geschiedenis. Als hoofdredacteur van de nieuwswebsite Geopolitico kan ik deze passie uitstekend ventileren. Mijn passie voor leren en ontwikkelen beperkt zich dus niet alleen tot organisaties, maar voor all facets of life.

 

 

1
Hallo, hoe kan ik helpen?
Powered by

Pin It on Pinterest