WordPress developer

Van themes en plugin’s tot API’s en integraties

WordPress development

Het leven van een WordPress developer die ook werkt als webdesigner is de laatste jaren veel veranderd! Als developer ben je bij de meeste projecten niet alleen maar aan het programmeren omdat er al veel kant-en-klare-oplossingen zijn. Ik durf te zeggen dat ik bijna alle relevante thema’s en plugin’s getest heb of er minimaal van gehoord heb. Dit betekent niet dat een goede WordPress developer geen kennis moet hebben van zowel de front-end als de back-end van WordPress. Daarom ben ik ook bedreven in HTML, CSS, jQuery, PHP, MySQL en PHP.

Ook is het voor klanten steeds belangrijker geworden om integraties (api’s) te bouwen tussen verschillende softwarepakketten. API staat voor Application Programming Interface. Dit maakt het mogelijk om systemen en software te koppelen. Op deze wijze kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen. Om die reden heb ik ook kennis van de REST-API (webapplicaties bouwen met WordPress) en het bouwen van API’s in het algemeen.

Kijk ook eens naar mijn onderhoudspakketten, speciaal voor WordPress.

Waar kan ik je als WordPress developer mee helpen?

Websites

 Custom themes en plugins of aanpassing van bestaande themes en plugins zoals Divi, Elementor, Astra, OceanWP en Avada.

Webshops

Custom themes en plugins of aanpassing van bestaande themes en plugins zoals Flatsome, Shopkeeper en WooCommerce.

Integratie

Het koppelen van softwarepakketten en software met een API zoals de REST-API van WordPress. 

Wat ontwikkel ik als WordPress developer?

Wat ontwikkel ik voor mijn klanten?

Themes

Normale API's

WP-CLI

Plugins

REST API

Block editor

Veelgestelde vragen

Welke niveau van programmeren heb je?

Genoeg om bijna alle vragen die ik van klanten krijg uit te voeren. Ik ben voornamelijk in de front-end sterk, dus ik heb goede kennis van HTML, CSS3, Javascipt, jQuery en PHP, gerelateerd aan WordPress.

Hoe kan ik een traject starten?

Stuur me een bericht via de chat of e-mail of geef me een belletje. Dan kunnen we de businesscase bespreken en kijken of jullie mijn hulp kunnen gebruiken. Anders kan ik je mogelijk doorsturen naar andere partijen in mijn netwerk.

Wat is de levertijd?

Bij quick fixes of kleine aanpassingen kan dit vaak al dezelfde dag. Voor grotere projecten, neem gerust contact op, u heeft binnen 24 uur een tijdsinschatting.  

Wat zijn de prijzen?

Dat is afhankelijk van de vraag die vanuit de organisatie komt (weer een cliché). Ik word echter meestal niet ingeschakeld bij projecten waar tientallen ontwikkelaars aan werken. Mijn klanten schakelen mij meestal in bij quick fixes en kleine aanpassingen. Dus denk eerder in uren en dagen als aan maanden werk aan hetzelfde proejct. Als ik het gehele traject verzorg (van webdesign tot oplevering) komt er sowiezo vaak custom werk bij kijken. Mijn uurtarief ligt op dit moment op € 70,- per uur.

Artikelen

WordPress trends 2019

In dit artikel van vind je enkele grote veranderingen en WordPress-trends die je zult zien 2019. Een aantal daarvan zijn al enige tijd in het nieuws, terwijl anderen zich nog 'ondergrond' ontwikkelen.

Reviews van klanten

Hoe maak je een link die je naar klanten kan sturen om een Google review te schrijven? Reputatiemarketing wordt belangrijker. Zorg dat je een constante stroom van reviews krijgt van je klanten.

WordPress onderhoud

Elke WordPress-website heeft dezelfde basisbehoeften. Ik heb deze behoeften gegroepeerd in zes essentiële services en ze als kern opgenomen in al mijn WordPress-onderhoudspakketten.

WordPress ontwikkelaar gezocht en niet gevonden?

Neem dan nu contact met me op!